2017. szeptember 29., péntek 11:55

Nagyot változik a Weszprémy utcai ovi

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Hamarosan lezárul a Weszprémy utcai óvoda fejlesztésének kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás, ezt követően elindulhatnak a munkálatok. A több mint hatvan éve működő intézmény nemcsak új arculatot kap, új funkciókkal is bővül.

A hajdúböszörményi Napsugár Óvoda Weszprémy G. utcai telephelyének fejlesztése című projekt összköltsége 270 millió forint, melyre száz százalékos európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a TOP-1.4.1-15-HB1-2016-00029 pályázat keretében. Az óvodát egykor családi házból alakították ki, 1951 óta működik a város központjában. Az intézmény nagyon népszerű, nemcsak kedvező elhelyezkedése, hanem az ott folyó oktató nevelő munka magas minősége miatt is. A száz százalékos kihasználtsággal működő intézmény azonban már régóta korszerűsítésre szorult. A fűtésrendszer felújítását sem lehetett már tovább halogatni. Továbbá nagy létszámú csoportoknak kellett kevés mosdón osztozni, a konyha helyiség felszerelése is cserére szorult. A rendkívül népszerű intézményben továbbá szükségessé vált olyan helyiségek kialakítása, ahol lehetőség van a tehetségfejlesztés megtartására. Így a projekt legfőbb céljai, a Napsugár Óvoda Weszprémy utcai telephelyének megújításával, hogy az óvodás korú gyerekek nevelésére megfelelő hátteret biztosítson, de ezzel együtt segítse a gyerekek megfelelő fejlesztését. A beruházás megvalósítása érinti az óvoda épületének korszerűsítését, átépítését, helyiségekkel történő bővítését ezzel megteremtve azt, hogy az megfeleljen a 21. század kihívásainak, elvárásainak. Így a hamarosan elinduló munkálatoknak köszönhetően jól felszerelt csoportszobák, fejlesztő és tehetségfejlesztő szobák, kiszolgáló helyiségek, minden csoporthoz fedett terasz, szabványos udvari játékok, tornaszoba, megfelelő játék- és eszköztárolásra alkalmas helyiség kerül kialakításra.


Emellett a projekt keretében informatikai eszközök beszerzésére is lehetőség van. Fontos szempont, mivel a belvárosban működő intézményről van szó, hogy a projekt érinti a hatályos jogszabályokban minimálisan előírt számú parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztését is.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás 2017. szeptemberében elindult, várhatóan október közepéig lezárul. Ezt követően megindulnak a munkálatok a telephelyen,melyek a tervek szerint 2018. nyarán befejeződhetnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívás keretében.

További információt a www.hajduboszormeny.hu oldalon találhatnak.

További információ kérhető:
Ignáth Szilvia sajtóreferens
Telefon: 06-52-563-228; This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Megjelent: 57 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates