2017. szeptember 07., csütörtök 11:47

Elkezdődik a húsfeldolgozó üzem építése

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Régi vágya teljesülhet a városnak azzal, hogy az önkormányzat a Belügyminisztérium által meghirdetett „Egyedi mintaprogramok támogatása” elnevezésű beruházási célú közfoglalkoztatási program kiírásra benyújtott pályázata alapján támogatást nyert húsfeldolgozó üzem kialakítására a Dorogi útfélen, kapcsolódva a már működő vágóhídhoz– tájékoztatta a sajtó képviselőit Fórizs László alpolgármester, szeptember 7-én, a beruházás helyszínén.

Az épület fémszerkezettel (egyedi acélvázas szerkezettel), szendvicspanel burkolatokkal és térelhatárolásokkal készül, mely 304,62 m2 hasznos alapterületű, mely hagyományos technológiájú húsfeldolgozó üzem.

A húsfeldolgozó üzem megvalósításához a Belügyminisztérium 237 millió forint támogatást biztosít ebben az évben az önkormányzatnak, a teljes költsége összesen bruttó 266.8 millió forint, melyből 222.9 millió forint a Belügyminisztérium dologi költség támogatása, 14.2 millió forint a minisztérium munkabér jellegű támogatása és 29.6 millió forint az önkormányzat által biztosítani szükséges önerő.


A húsfeldolgozó üzem kivitelezési munkái szeptember első hetében kezdődnek, és várhatóan november végéig készülhetnek el. A szükséges használatbavételi és működési engedélyek beszerzését követően az üzem jövő év elején kezdheti meg működését.


(g.i.)
 

Megjelent: 136 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. szeptember 07., csütörtök 16:40

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates