2017. szeptember 05., kedd 13:40

A város napi programokról

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Gasztronómia, kulturális és családi rendezvények, valamint konferencia és kiállítások – ez a kínálata az idei városnapi programoknak. A cél minden korosztály igényének a kielégítése – fogalmazta meg Kiss Attila polgármester a szeptember 8-a és szeptember 13-a közötti hétről tartott sajtótájékoztatón.

Szekeres Gyula, intézményvezető hozzátette, a programok nyitányaként szeptember 8-án pénteken a Hajdúsági Múzeumba várják a böszörményieket. Rendhagyó kiállítással, koncertekkel, valamint az fennállásának 45. évét ünneplő múzeum baráti körnek a kiállításával tulajdonképp igazi örömünnepre készülhetünk.


A városvezető hozzátette, szombaton, szeptember 10-én a gasztronómiáé a főszerep, ekkor a Bocskai Gyógyfürdő területén egész napon át izgalmas ízekkel, kulturális programokkal várják a családokat a Bezermeni Vigasságok szervezői.
Vasárnap pedig az ünnepi istentisztelet mellett a „Szeresd a várost” futóverseny kínál kikapcsolódást.

Szeptember 11-én a Bocskai István szobor koszorúzását követően a szakemberek történelmi konferencián a reformáció helyi vonatkozásait járják körül, majd pedig Iskolateremtők, avagy mit adott a reformáció? címmel időszaki kiállítás nyílik a Hajdúsági Múzeumban. A nap zárásaként a Kertész László Városi Könyvtárban Finnország függetlenné válásának 100. évfordulója alkalmából pedig fotókiállítással készül a Finn-magyar baráti Társaság.

Szeptember 12-én, kedden Dr. Nyakas Miklós történész Kiről, miről neveztek el utcát Hajdúböszörményben című előadását követően Fülöp Sándor emlékkiállítása nyílik meg a Sillye Gábor Művelődési Központban.

Szeptember 13-án pedig egész napon át emlékezik majd a város közössége a hajdúk 1609-es Böszörménybe telepítésére. Elsőként a Tessedik Sámuel Kertbarátkör kertészeti kiállítása, majd a testvérvárosok köszöntése és a Báthory-szobor koszorúzása szólítja meg a lakosságot. Ezt követően pedig az ünnepi képviselő-testületi ülésre kerül sor a város főterén, ahol a városi kitüntetéseket is átadják. A programok sora az idén 65 éves Bocskai Néptáncegyüttes műsorával zárul.

Sőrés István alpolgármester hozzátette, bízik abban, hogy a város napi programok elérik céljukat, és közösségünknek, a város lakosságának a legbensőségesebb ünnepévé válhatnak. 

 
Megjelent: 252 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates