2017. augusztus 08., kedd 11:50

Tájékoztató a Hajdúsági Expo rendezvényéről

Írta:  H.F.I.
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Fülsiketítő látványos showelemek és több tízezernyi lóerő. Ezt kínálja a hétvégén a Traktorhúzó Európa Kupa, amelynek egyetlen kelet-európai állomását Hajdúböszörményben tartják meg augusztus 11-én, 12-én és 13-án. A kupa mellett mezőgazdasági szakmai fórum, mezőgazdasági gépkiállítás és vásár is várja az érdeklődőket Hajdúsági Expo címmel. A szakmai rendezvényekről Czeglédi János elmondta, csaknem negyven kiállító mutatkozik be az idei Expo-n a Széchenyi iskola tornacsarnokában, emellett pedig külső helyszíneken kínálnak mezőgazdasági gépbemutatót, és a már hagyománynak számító gépkiállítást is.

A szombati és a vasárnapi programok kapcsán elhangzott, a vérprofi versenytraktorok mellett igazi különlegességet jelent majd a Husquana favágó verseny, és az amatőr magyar versenytraktorok húzásai.

A munkálatok jelenleg az előkészítés szakaszában tartanak – mondta el Sőrés István alpolgármester a mai sajtótájékoztatón. Céljuk folyamatos, tartalmas kikapcsolódást nyújtani a vendégeknek. Ficsor László, a szervező Traktorhúzó egyesület nevében kiemelte, az elmúlt időszakban több milliós támogatást gyűjtöttek össze, a helyi önkormányzat mellett a mezőgazdasági mikrovállalkozásoktól a multikig mindenki fontosnak érzi ezt a rendezvényt.


Bodnár János hozzátette, a program egyik igen népszerű eleme a traktoros felvonulás lesz az idei évben is, amely a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan pénteken délután négy órakor indul a Radnóti utcáról a körutakon át. A karneválutca az idei esztendőben is a Kossuth utca lesz, itt a lelátókra várják a böszörményieket. A tervek szerint erre az állomásra 18 órakor érnek majd a felvonuló gépek.

Orbán Sándor, a favágó verseny szervezőjeként kiemelte, összesen tíz csapat méri össze tudását láncszerelés, kombinált darabolás, lánckímélő darabolás, döntés és gallyazás versenyszámokban. Ez mindenképp újdonság lesz a versenytraktorok húzásai mellett.

Majd Molnár Magdolna, a Széchenyi István mezőgazdasági iskola intézményvezetőjeként, a rendezvény házigazdájaként szólt a megjelentekhez. Elmondta, a szervezési feladatokon túl diákjaik két versenyben: a traktoring versenyszámban, valamint a fakitermelő versenyben is érintettek - az erdész szakmát népszerűsítve.

Zárásként Gulya Mátyás, a Hajdúböszörményi Ipari Park Üzemeltető és Városfejlesztő Kft. részéről hozzátette, a szervezési feladatokra pályázati forrást is sikerült szerezzenek mintegy négy millió forint értékben, amely segítségével még komfortosabbá, még színvonalasabbá és gördülékenyebbé kívánják tenni a hétvégi programokat.


(H. F. I.)
 

 
Megjelent: 743 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates