2017. augusztus 04., péntek 09:15

Tisztelt Lakosok és Méhészek!

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal megbízásából a Hortobágy Környezetvédelmi Kft. megkezdi a belterületi fák, fasorok növényvédelmi munkáit, mely a fákon elszaporodott kártevők, kórokozók elleni védekezést jelenti.

A permetezés 2017. augusztus 14. és augusztus 16. közötti időszakban fog zajlani. A permetezések a késő esti és éjszakai órákban történnek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják.

A permetezéshez felhasznált szerek:
Vektafid A 2% rovarölő szer, méhekre nem jelölésköteles
Runner 2F rovarölő szer, méhekre nem jelölésköteles
ThiovitJet gombabetegségek elleni szer, méhekre nem jelölésköteles
A felhasználás során kijuttatandó szerek a melegvérűekre nem veszélyesek, illetve az esetlegesen eszközökre (pl.: gépjármű) kijutó permetszer károsodást nem okoz.

Kérjük Önöket, hogy a permetezés ideje alatt zárt ablak mellett tartózkodjanak, továbbá felhívjuk a méhészek figyelmét, hogy a permetezés idején nincs tennivalójuk.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben kertjükön belül a permetezendő díszfák 10 m-es körzetében érő gyümölcsfa ill. zöldségfélék találhatók, akkor a permetezést követően tartsák be az élelmezés egészségügyi várakozási időt, mely 18 nap.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! 

Megjelent: 968 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. augusztus 14., hétfő 16:31

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates