2017. április 04., kedd 10:01

Jubileum

Írta:  bertalan
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

30 éves a hajdúböszörményi gyermekgyógyászati alapellátás. Ebből az alkalomból egész napos programra várják az érdeklődőket április 8-án, a művelődési központban.

 A rendezvény részleteiről Kiss Attila polgármester, Fórizs László alpolgármester, Dr. Józsa Lajos és Dr. Papp Erzsébet gyermekgyógyászok valamint Szarvas-Szabó Katalin ügyvezető tartottak sajtótájékoztatót, április 3-án. Szombat délelőtt 9 órától tudományos előadások hangzanak el a helyszínen, majd a Gyermekmentő Alapítvány szakemberei két tájékoztatót és gyakorlati bemutatót tartanak. Délután egy és három óra között játszóházba és kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket, akik a Csillagszemű juhász mesejátékot is megtekinthetik. A jubileumi programsorozatot este a Petőfi Házban jótékonysági bál zárja, melyet a Gyermekeink Színvonalasabb Ellátásáért Alapítvány javára szerveztek. A rendezvény fővédnöke Kiss Attila polgármester.


Hajdúböszörményben 1987 januárjától működik a gyermekorvosi alapellátás. Ezt megelőzően vegyes praxisok, felnőtt betegeket is ellátó orvosok kezelték a gyerekeket. Harminc éve, öt gyermekgyógyászati körzetet alakítottak ki. Az orvosok napi munkájukban kiemelt figyelmet fordítanak a gyógyítás részeként, a prevencióra is. Életmód táborokat szerveznek, alapítványokat hoztak létre, vállalásuk a csecsemők agyhártyagyulladás illetve bárányhimlő elleni védőoltásának térítésmentes beadása, melynek anyagi hátterét az önkormányzat biztosítja. Négy éve, új helyen, az Ady téri rendelőben korszerű körülmények között gyógyítanak.


(bertalan)
 

 
Megjelent: 509 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates