2017. március 20., hétfő 08:33

A belterületi fák, fasorok tavaszi lemosó permetezése

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal megbízásából a Hortobágy Környezetvédelmi Kft. megkezdi a belterületi fák, fasorok tavaszi lemosó permetezését. A munkálatok az időjárási viszonyoktól függően 3-4 napot fognak igénybe venni. Szeles, csapadékos időjárás esetén a munka néhány nappal elhúzódhat. A munkálatok várhatóan 2017. március 27-én kezdődnek.

A permetezések a késő esti és éjszakai órákban történnek, hogy a gyalogos és közúti forgalmat ne zavarják. Az alkalmazott Vektafid 2% nevű szer közterületi felhasználásra engedélyezett, méhekre nem jelölésköteles szer. A lemosó permetezésre azért van szükség, hogy a fás részeken, kéregrepedésekben áttelelő kártevők számát gyérítsék. A permetezőszer hatásmechanizmusára jellemző, hogy a kártevők áttelelő alakjait vastagon befedi, körbevonja és paraffinolaj tartalmánál fogva megfullasztja azokat.
A tél végi lemosó permetezés csak az áttelelő kártevők ellen hatásos, a vegetációs időszakban megjelenő vagy felszaporodó kórokozók és kártevők eseti jellegű intézkedést kívánnak.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük! 

Megjelent: 137 alkalommal
Tovább a kategóriában: « Pályázatok Gyomírtás »

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates