2016. június 29., szerda 09:35

Krasnik

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A katonazenekar vezetésével a hagyományőrző lovasok, cserkészek, iskolai tanulók felvonulásával vette kezdetét a 24. Ulánus ezredre emlékező ünnepség, június 25-én, tesvérvárosunkban, Krasnikban.

Az emlékezők között ott volt Böszörmény képviseletében Simon János, a televízió operatőre, Dávid Manassé műsorvezető és Gargya Imre, a Szabadhajdú hetilap újságírója. Az ünnepségen Miroslaw Wlodarczik polgármester kiemelte az ulánus katonák szerepét: a hazáért való áldozatvállalásukat, hősiességüket, akik a katonáskodáson túl önzetlenül segítettek, iskolaalapításhoz nyújtottak anyagi segítséget. Szerepüket sokáig elhallgatták, de emlékük mára méltó helyre került- zárta gondolatait a polgármester.


Az ünnepség végén az emlékezők - köztük a böszörményiek - koszorút helyeztek el az emléktáblánál. A rendezvény további részében a katonazenekar adott koncertet, melyen négy szólista is közreműködött.

A böszörményi küldöttség ott tartózkodásának utolsó napján, 26-án, délelőtt részvett a krasniki maratoni futóverseny megnyitóján, majd rövid városnézés következett. A delegáció misén is részt vett, amelyen szintén megemlékeztek az ulánusokról.
Ezután egy másik emlékműnél áldoztak a hős lándzsás lovasok emlékének.

Az emlékezés egy krasniki stadionban zárult, ahol a gyerekek birtokba vehették a különböző harci járműveket is.


(Gargya Imre)

Megjelent: 5399 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. június 29., szerda 10:36

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates