2016. január 28., csütörtök 13:20

Környezetkímélő közvilágítás

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Az önkormányzat 2014 őszén pályázatot nyújtott be „Hajdúböszörmény közvilágításának energiatakarékos átalakítása” tárgyában az Új Széchenyi Terv Környezet és Operatív Program KEOP-5.5.0/K/14 jelű pályázati
felhívásra.

Az elmúlt év elején érkezett a jó hír, a projekt megvalósításához 460 435 000 Ft támogatásban részesült a város. Az összeget kizá- rólag a meglévő lámpatestek és fényforrások cseréjére használhatták fel, így a város teljes területén és a külterületi városrészeknek is korszerűsödött a közvilágítása. A fejlesztés során 3500 db lámpatest cseréje valósult meg, amelynek során a legkorszerűbb LED-es fényforrástechnikát alkalmazták.


A lámpatestek intelligens vezérlés befogadására is alkalmasak. A LED-es fényforrások 35%-os villamos energia megtakarítást eredmé- nyeznek a hosszabb élettartam és üzembiztonság mellett. A kivitelezést végző vállalkozás 60 hónap jótállást vállalt a termékekre, ezáltal a javítás során felmerülő költségek is nagymértékben csökkennek. A korszerűsítés 2015. október végére befejeződött, majd követte a műszaki átadás és a felmerült üzemzavarok elhárítása. A közvilágítás energiatakarékos átalakítása során megnövekedtek a szakaszhibák, melyeket a hálózat üzemeltetője (E.on) a szervezeti és működési szabályzatukban rögzített határidőn belül kijavított.

A közvilágításban fellépő hibák jelzésében a lakosság is nagy segítséget nyújtott, melyért ezúton is köszönetünket fejezzük ki.

Hibabejelentését az alábbi telefonszámon teheti meg: 52/219-419; e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; személyesen a művelődési központban.


 

Megjelent: 1780 alkalommal

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates