2015. október 22., csütörtök 13:02

A paletták világában

Írta:  Gargya Imre
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

Több mint egy évtizede ünneplik Magyarországon a festészet napját. Általában Szent Lukács- napja környékén rendezik meg ezt az alkalmat. Szent Lukács a festők védőszentje, patrónusa.

Az idén október 16-án várták az érdeklődőket. Kupás Csilla, az esemény szervezője elmondta, hogy a kortárs magyar festők és alkotásaik iránti közönségszeretet kivívása a legfontosabb cél. Ez a nap a fények, színek, ritmusok ünnepe.


Böszörményben hat éve rendezik meg ezt az akciót, mindig októberben. Általában a szabadtéri festés a jellemző. A város különböző pontjain, megadott téma alapján készülnek a munkák. Az idén is részt vettek rajta helyi alkotók, műkedvelők, a képzőművészet iránt érdeklődő diákok, fiatalok. A technika szabadon választott volt, az alkotómunkához a szervezők ingyen biztosították a kellékeket. Ebben az évben az őszi táj volt az alkotások központi témája. A részvevők megörökítették a város természeti szépségeit és értékeit.

A nap végén az alkotók alkalmi kiállításon mutatták be a „termést”, melyekről Fekete János és Durucskó Zsolt művésztanárok mondták el véleményüket, illetve segítő szándékkal adtak tanácsokat.

Az est folyamán a két képzőművész előadást tartott a hallgatóság számára. Fekete János a kortárs tájképfestészetről, Durucskó Zsolt pedig a grafikai technikákról beszélt.


(Gargya Imre)

Megjelent: 1582 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. október 22., csütörtök 14:50

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates