2015. február 04., szerda 08:10

Pillanat képek a Hajdú-Tanya hétköznapjaiból

Írta:  Fórizs László
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A 2014 évi kistérségi Startmunka mintaproram keretén belül kialakított Hajdú-Tanya mára több száz állattal népesült be.

A mezőgazdasági projekt a tervezett célját elérte, a telepen megkezdődött a hagyományőrző állattenyésztés. A tanyán folyamatos a fejlődés. Az állatgondozást a programban dolgozó közfoglalkoztatottak látják el „a jó gazda gondosságának módjával”. Ennek eredménye, hogy a juhállomány négy rackabáránnyal szaporodott. A védett őshonos állat értékeit a Juhtenyésztők Szövetségébe történt belépésünkkel is erősítettük. A szaporodás magával hozta az ólak, a karámok, az etetők bővítési igényét és lehetőségét. A hússertések között huszonnégy elérte a vágósúlyt, ezért azokat helyben értékesítettük.


A telep fejlesztése során a beszerzett hengerbála és a falra szerelhető etetők jól szolgálják az állatok takarmányozását. A mangalica fajta szintén magyar, őshonos állat, ennek védelme, szaporítása, bemutatása fontos számunkra, ezért is lépett be az önkormányzat a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületébe.

A Hajdú-Tanyán lévő állatfarm, az értékteremtésen túl, fontos szerepet játszik a hagyományok megőrzésében, a vidéki hangulat megtartásában és a háziállatok tartásának népszerűsítésében.


(Fórizs László)

Megjelent: 1332 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. február 04., szerda 09:40

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates