2010. szeptember 29., szerda 11:32

Magyar Festészet Napja Hajdúböszörményben

Írta:  ...
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)

A Kultúra és Művészet Szeretete Alapítvány szervezésében Magyar Festészet Napja Hajdúböszörményben 2010. október 15. (péntek)

2002 óta hazánkban több településen megünneplik a Magyar Festészet Napját. Szent Lukács névnapjára esik ez az ünnep, mert évszázadok óta ő a festők védőszentje, patrónusa.
 
A Magyar Festészet Napjának fő célja: a kortárs magyar festők és alkotásaik iránti közönségszeretet kivívása.
Ez a nap a fény, a színek, a formák és ritmusok, az élő festészet ünnepe.
 
Itt, Hajdúböszörményben, a „festők városában” is kitárjuk kapuinkat a nyilvánosság előtt, és helyi alkotók, érdeklődők közreműködésével megpróbáljuk közelebb hozni a képzőművészetet a közönséghez.

(A cikk folytatódik!)
A Hajdúböszörményi Tájképfestő Műhely a Magyar Festészet Napjának megünneplésére 2010. október 15-én (pénteken) 14.00 órától „Szabadtéri festést” rendez a város főterén.
 
Kérjük a helyi alkotókat, vállalkozókedvű műkedvelőket, képzőművészet iránt érdeklődő diákokat, fiatalokat, hogy vegyenek részt akciónkban, és nyilvánosan, közönség előtt, festményeken örökítsék meg Hajdúböszörmény szépségeit, értékeit.
 
A Tájképfestő Műhely ingyen biztosít festővásznat minden jelentkezőnek. Festékeket és egyéb kellékeket (ecset, ceruza, szén, toll stb.) az alkotónak kell hoznia. Festeni bármilyen technikával lehet.
 
Az elkészült munkákból az akciót követően kiállítást rendezünk a művelődési központ galériáján. A képek megvásárolhatók, a befolyó összeget a szervezők jótékony célra fordítják.
 
Érdeklődni és jelentkezni lehet október 12-ig a Sillye Gábor Művelődési Központban Kupás Csilla előadónál. Várjuk azokat, akik szeretnének bekapcsolódni programunkba.
 
A „Szabadtéri festéssel” egyidőben „Kirakat tárlat” nyílik a Kossuth utcán lévő üzletek, cégek kirakatiban a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep magyar alkotóinak munkáiból. A kiállítás október 19-ig látható.
 
„Én képeket akarok látni a falakon, hogy újra kinyissák elém a világot...”
/Babits Mihály/
 
Támogatók:
  • Szabadhajdú Nonprofit Kft.
  • Sántha Antal vállalkozó
  • Kreatív Hobby Papír-, Művészellátó Bolt
  • Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep Alapítvány


 
 

 

Megjelent: 1072 alkalommal Utoljára frissítve: 2011. június 20., hétfő 12:44

Ezt olvastad már?

Bonus William Hill
Bonus Ladbrokes
Premium Templates